УЗ виявила факти можливого розкрадання 15 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЗ виявила факти можливого розкрадання 15 мільйонів

Фондовий ринок
455
Фахівці департаменту економічної та інформаційної безпеки «Укрзалізниці» виявили факти, які вказують на можливу корупційну схему під час закупівлі послуг з ремонту дефектоскопного обладнання філією «Центр діагностики залізничної інфраструктури».
“За даними службової перевірки, низка дій посадовців спричинила збитки Товариству на суму близько 15 млн грн. Перевіркою встановлено, що очікувану вартість закупівлі послуг з ремонту визначено на підставі однієї комерційної пропозиції, без залучення інших суб’єктів господарювання. Наслідком цього стало суттєве завищення вартості ремонту вказаного обладнання”, – вказується у повідомленні.
Крім того, до тендерної документації з капітального ремонту дефектоскопного обладнання було внесено дискримінаційні технічні умови, що призвели до обмеження кола учасників та до штучного створення умов для перемоги конкретної компанії. Наслідком таких дій стало не лише завищення вартості ремонту, але й порушення вимог чинного законодавства в частині добросовісної конкуренції та недискримінації учасників. Укрзалізниця неодноразово наголошувала на рішучості боротьби з подібними порушеннями та сподівається на не менш рішучі дії правоохоронних органів у ході розслідування.
Фінансування на проведення вищезазначених робіт з розрахунку ремонту 6 вагонів у 2018 році становило 96 480 тис. грн з ПДВ, але фактично відремонтовано лише 5 вагонів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас