Міжбанк: 25, чи чекати знову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: 25, чи чекати знову

Валюта
4043
У вівторок на валютному ринку буде дедалі веселіше. Нудьгувати не доведеться ні клієнтам, ні банкам, ні НБУ. Основна причина – проведення сьогодні нового аукціону Мінфіну з розміщення ОВДП.
Уже з учорашнього дня нерезиденти були помічені на ринку з продажами валюти під купівлю облігацій і їхні операції обвалили долар в понеділок нижче 25 гривень.
Сьогодні курс міжбанку залишиться заручником двох основних чинників:
1) Операції нерезидентів і місцевих інвесторів з купівлі ОВДП на аукціоні Мінфіну України та його результати. Позаяк сьогодні будуть пропонуватися як гривневі, так і валютні облігації – інтерес до валюти буде двояким. Частина торговців буде скуповувати валюту (якщо вони вирішать купувати доларові папери) або просто заведуть долар в країну для купівлі таких ОВДП, а частина (ті, хто зробить ставку на гривневі облігації) – навпаки, будуть продовжувати продавати валюту на міжбанку для фінансування своїх купівель цих облігацій.
За рахунок операцій на валютному ринку під аукціон ОВДП – ми очікуємо у вівторок зростання обсягу статистики торгів в межах 270-310 млн доларів при укладенні до 570-630 угод.
2) Поточна діяльність компаній. Тут поки без особливих змін – клієнтам треба проводити свої поточні господарські операції і вони будуть активно купувати і продавати валюту на міжбанку для забезпечення своїх зовнішньоекономічних угод. Спекулянти постараються скористатися вчорашнім настроєм ринку на зміцнення гривні і намагатимуться вести гру «на пониження». Не поспішатимуть з купівлею валюти і імпортери. Вони будуть намагатися скупитися подешевше і жорстко торгуватися за курсом.
З огляду на те, що основна частина чинників і мотивацій клієнтів зараз працює проти долара – ми прогнозуємо на вівторок подальше просідання котирувань по долару в межах 24,75-24,90 гривень з періодичними спробами спекулянтів ще більше придавити котирування американської валюти до мети 24,60-24,65 гривень в середу.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,95 / 24,97
євро – 25,57 / 25,60
російський рубль – 0,3790 / 0,3798
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас