Міжбанк: спекулянти продовжать "гру" з курсом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: спекулянти продовжать "гру" з курсом

Валюта
2510
У понеділок ключовими факторами, які вплинуть на ситуацію на валютному ринку, будуть:
1) Господарська діяльність компаній. Виведення дивідендів “дочками” іноземних компаній вже практично завершено і на перше місце за обсягами угод вийдуть поточні операції клієнтів по операційній і виробничій діяльності.
Зросте роль ситуативних курсових завдань великих експортерів та імпортерів і їхніх рішень щодо виходу на торги. Спекулянти і експортери будуть намагатися вести гру «на підвищення», а ось імпортерам періодично знадобляться досить міцні нерви, щоб не піддатися на такі розігріви котирувань і переламати тренд на міжбанку;
2) Дії нерезидентів з підготовки до завтрашнього аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП. Будуть пропонуватися як гривневі, так і валютні облігації і тому поведінка інвесторів буде досить складною. Ті з них, хто не має гривні, але хоче купити нові гривневі ОВДП – продаватиме валюту і цим зіграє на зміцнення позицій нацвалюти. Але ті, хто вирішить перевкластися в валютні папери – буде працювати фактично проти гривні. Річ у тім, що деякі нерезиденти просто куплять валютні папери безпосередньо за валюту (тобто минаючи міжбанк і цим не нададуть підтримку гривні на торгах), а ось ті з них, хто отримав гривню від погашень раніше випущених облігацій і хоче купити валютні ОВДП – вийдуть на ринок з купівлею долара під завтрашній аукціон. Створивши таким чином зайвий попит на валюту, що спрацює проти гривні.
Ми очікуємо в понеділок обсяг торгів у межах 230-250 млн доларів при укладенні до 470-540 угод.
З огляду на різноспрямованість інтересів і завдань як великих місцевих експортерів і імпортерів по поточній діяльності, так нерезидентів перед завтрашнім аукціоном з розміщення ОВДП – ми прогнозуємо на сьогодні на міжбанку коридор по долару в межах більш широкого коридору 25,00-25,25 гривень з періодичними спробами спекулянтів “пограти” курсом.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,05 / 25,08
євро – 27,68 / 27,71
російський рубль – 0,3812 / 0,3819
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас