В Україні побудували першу наземну промислову сонячну електростанцію в Чернігівській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

В Україні побудували першу наземну промислову сонячну електростанцію в Чернігівській області

Енергетика
1289
В Україні побудували першу наземну промислову сонячну електростанцію в Чернігівській області. Нова СЕС розташувалася в с. Малинівка Чернігівського району і зайняла 2 Га землі.
В Україні побудували першу наземну промислову сонячну електростанцію в Чернігівській області
На даний час в експлуатацію введена перша черга станції потужністю 0,6 МВт. Повна потужність СЕС складе 1,2 МВт і дозволить виробляти до 1337 МВт*год чистої електроенергії на рік. Що в свою чергу забезпечить відновлюваною електроенергією близько 500 домогосподарств та зменшить викиди CO2 приблизно до 700 тон на рік.
Замовником виступила українська компанія ТОВ Нікком-Солар, генеральним проектувальником та підрядником українська компанія ТОВ Альтеко Груп, а фінансовим партнером німецький ПроКредит Банк.
За висновками німецьких фахівців сонячна електростанція відповідає всім сучасним екологічним і технічним вимогам. При проектуванні і будівництві СЕС було застосовано як краще обладнання світових брендів (Ja Solar, Huawei), так і багато українських матеріалів, що дозволило значно знизити вартість об’єкта.
За словами генерального директора компанії Альтеко Груп Олександра Дончевського, даний проект – це виграш для всіх. “Дуже важливо, що об’єкт реалізується в районі. Місцевий бюджет отримає додаткові податки, виконавці – роботу, банк – гарантію повернення своїх коштів, а люди чисту електроенергію. Адже окрім прибутку є ще екологія, яку неможливо потім буде купити за гроші “ – пояснює він.
В Україні побудували першу наземну промислову сонячну електростанцію в Чернігівській області
У ПроКредит Банку відзначають «Банк приділяє велику увагу екологічному підходу в своєї діяльності. Ми фінансуємо «зелені інвестиції» – інвестиції в енергоефективність, відновлювану енергетику і екологічно-дружні проекти та прагнемо збільшити частку зелених кредитів у своєму портфелі до 20%. Станом на кінець першого півріччя частка зелених кредитів склала 16,5%. У нас є накопичений досвід, грамотна технологія фінансового аналізу і прагнення підтримувати розвиток бізнесу, максимально збалансованого з екологічної точки зору. Тому ми із задоволенням взяли участь в цьому проекті», – коментує Анна Савеня, директор з розвитку бізнес-клієнтів ПроКредит Банку.
Довідка:
ТОВ Альтеко Груп – український EPC-підрядник, який працює на ринку альтернативної енергетики з 2011 року. Перевагою компанії є реалізація проектів “під ключ” власними ресурсами, що дає можливість дотримуватися контролю якості на кожному етапі виконання проекту. До складу послуг компанії входить консалтинг, інжиніринг, постачання, будівництво, введення об’єкта в експлуатацію, оформлення “зеленого” тарифу, експлуатація та сервіс СЕС. Останнім часом компанія активно займається девелопментом проектів відновлювальних джерел енергії.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас