На що потрібно звернути увагу під час купівлі квартири - поради Мінюсту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На що потрібно звернути увагу під час купівлі квартири - поради Мінюсту

Нерухомість
2989
Щоб придбати житло й не потрапити в майнову аферу, потрібно звертати увагу на деякі юридичні нюанси. Зокрема йдеться про ретельну перевірку документів і відомостей у електронному державному реєстрі майнових прав на нерухомість.
Про це розповіла в.о. керівника юстиції Кіровоградщини Анна Калініна, повідомляється на сайті Міністерства юстиції України.
«Щоб не потрапити на гачок до аферистів, потрібно відповідально ставитися до процесу купівлі-продажу майна. В ідеалі під час укладання угоди варто забезпечити собі юридичний супровід адвоката, який перевірятиме всі документи. Якщо зайвих коштів на юристів немає, не критично. Покупець і сам в змозі вберегти себе, якщо знатиме, на які аспекти звернути увагу», – зазначила Анна Калініна.
За її словами, серед найризикованіших варто згадати про такі випадки:
  • За короткий час у майна регулярно змінювались власники, тобто фактично відбулось декілька перереєстрацій житла з незрозумілих причин.
  • Людина намагається реалізувати щойно придбану собі квартиру.
  • Огляд житла потенційному покупцеві організовує не сам власник житла й не ріелтор, який спеціалізується на продажу нерухомості, а стороння особа.
  • Укладанням угоди купівлі-продажу займається знову ж таки не власник будинку чи квартири особисто, а людина за довіреністю.

В якому місті вигідніше здавати житло?

Також вона звернула увагу на ще один нюанс: засвідчувати угоду купівлі-продажу треба виключно у перевіреного нотаріуса.
«При цьому є одне неписане правило: право обирати нотаріуса залишається за покупцем, а не продавцем житла чи будь-якого іншого виду майна», – резюмувала Анна Калініна.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас