Промінвестбанк знову виставили на продаж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промінвестбанк знову виставили на продаж

Фондовий ринок
553
20 вересня відбудеться повторний аукціон з продажу 99,77% акцій Промінвестбанку.
Про це йдеться у повідомленні біржі ПФТС.
Початкова вартість пакету цінних паперів – 399,1 млн грн. Гарантійний внесок – 79,8 млн грн (20% від початкової ціни лоту).
Нагадаємо, 28 серпня на біржі “ПФТС” вже планувався аукціон з продажу 99,77% акцій Промінвестбанку, які були арештовані Державною виконавчою службою на вимогу компаній, пов’язаних з Ігорем Коломойським та його партнерами (в рамках виконання рішення Арбітражного суду м. Гааги від 02.05.2018 про стягнення з Росії в особі Мін’юсту РФ 139 млн дол та 20 млн дол відсотків як компенсації за нерухоме майно, експропрійоване в “приватівців” у Криму після його анексії Росією).
Початкова ціна тоді становила 532,1 млн грн. Однак, як заявляла біржа “ПФТС”, 28 серпня аукціон не відбувся через відсутність заявок (хоча інтерес до лоту проявляли як мінімум три компанії: “Кредитна установа “Інвестиційна”, а також “ФК Женева” і “Європейське позикове товариство”).
НБУ заявляв, що потенційні покупці пакету акцій Промінвестбанку в розмірі 99,77% на аукціоні на біржі “ПФТС” мають отримати попереднє погодження Нацбанку.
Як зазначав регулятор, особу, що придбала істотну участь в банку без такого узгодження, може бути позбавлено голосу та оштрафовано, тоді як структуру власності самого банку – визнано непрозорою. А непрозора структура власності може стати підставою для віднесення банку до категорії проблемних, а згодом – у разі неусунення порушення – банк може бути визнано неплатоспроможним.
При цьому в оголошенні біржі “ПФТС” про аукціон з продажу 99,77% акцій Промінвестбанку, який запланований на 20 вересня, окремо наголошується, що “право власності на акції банку з-поміж іншого може переходити до Покупця (Клієнта Покупця) відповідно до відкладальної умови з моменту отримання останнім погодження Національного банку України на набуття істотної участі в порядку та строки, передбачені чинним законодавством України” (цитата).
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас