Затверджено новий стандарт USB — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затверджено новий стандарт USB

Технології&Авто
1565
Перший варіант інтерфейсу USB був розроблений в середині 1990-х групою компаній, до якої входили Intel, Microsoft, Philips і US Robotics.
Він замислювався як універсальний спосіб підключення пристроїв до комп’ютера замість відразу кількох, що існували в той час. USB мав розширити список доступних для зв’язування пристроїв, в тому числі додавши до них мобільні телефони, забезпечити можливість «гарячого» підключення і домогтися зручності в застосуванні.
На сьогоднішній день USB є найпопулярнішим і фактично основним інтерфейсом підключення периферійних пристроїв. Відтоді стандарт пережив кілька оновлень: 2.0, 3.0 і 3.2. Максимальна швидкість передачі даних зросла з 1,5 мегабіт за секунду для версії 1.0 до 20 гігабіт для варіанту 3.2.
Новий стандарт під назвою USB4 стане вдвічі швидшим: максимальна швидкість складе 40 гігабіт за секунду. Він буде використовувати симетричний порт USB type-C і залишиться сумісний з USB 3.2, USB 2.0 і Thunderbolt 3.
Як і останні версії, USB4 буде підтримувати передачу не тільки даних, але і відео, завдяки чому можливе підключення дисплеїв. Опублікована специфікація обіцяє, що перші пристрої з новим інтерфейсом стандарту USB4 можуть з’явитися на ринку вже в 2020 році.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас