Франція оштрафувала Amazon на 4 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Франція оштрафувала Amazon на 4 млн євро

Фондовий ринок
323
У Парижі Торговий суд зобов’язав дві філії американської компанії Amazon виплатити штраф у розмірі 4 млн євро за укладення не відповідних торговельному кодексу договорів з учасниками її електронного торговельного майданчика.
Справу за позовом міністра економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мера розслідувало Головне управління з питань конкуренції, споживання та боротьби з шахрайством (DGCCRF).
“Суд засудив дві компанії групи Amazon (Amazon Services Europe і Amazon France services) змінити протягом шести місяців кілька пунктів загальних умов використання торговельного майданчика і до виплати штрафу в розмірі 4 млн євро, – йдеться в заяві організації. – Дані зміни допоможуть збалансувати комерційні відносини між Amazon і часто невеликими компаніями, які продають свої товари на цьому майданчику”.
Зазначається, що компанію Amazon зобов’яжуть платити додатково за 10 тис. євро на добу в разі невиконання рішення суду.
Розслідування DGCCRF проводилося з 2016 по 2017 рік стосовно всіх електронних торговельних майданчиків, які працюють на території країни. Зокрема, в укладаених між Amazon і продавцем було виявлено низку пунктів договору, що порушують закон. Вони ставили останнього в завідомо невигідне становище і не відповідали торговельному кодексу Франції. Так, за даними відомства, американська компанія залишила за собою право “в односторонньому порядку змінювати умови угоди” або “заблокувати без попередження або пояснення обліковий запис продавця”.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас