Міжбанк: коридор по долару розшириться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: коридор по долару розшириться

Валюта
2714
У четвер на поведінку валютного ринку вплинуть такі фактори:
1) надходження до банківської системи гривні від погашення попередніх випусків ОВДП. Оплати клієнтів за облігації, придбані у вівторок – не перекрили сум погашення попередніх випусків ОВДП. Це призвело до зростання залишків на коррахунках банків на ранок четверга відразу на 4,89 млрд гривень – до 62,146 млрд. Частину цих коштів клієнти залишать для роботи на вторинному ринку ОВДП, частину витратять на поточні потреби або розмістять на короткі депозити до наступного аукціону Мінфіну, але частина гривні піде і на купівлю валюти тими нерезидентами, хто вирішить вийти з облігацій і повернути свої капітали за кордон. Це додасть попиту на валюту і зробить негативний вплив на курс гривні;
2) продовження періоду купівлі “дочками” іноземних компаній валюти для репатріації дивідендів. Ще до кінця тижня такі компанії будуть купувати валюту для виведення дивідендів за кордон, і це створює чудові можливості для спекулянтів і експортерів “похитати” курс із загальною грою “на підвищення”;
3) Поточні зовнішньоекономічні операції клієнтів. З одного боку – експортери повинні фінансувати свої поточні витрати в гривні і вони активно продають для цього валюту. З іншого – у імпортерів після завершення ними в останній декаді серпня своїх основних податкових платежів і закриття місяця – почала з’являтися гривня від реалізації імпортної продукції на внутрішньому ринку, і вони все активніше виходять на міжбанк з новими купівлями валюти для забезпечення проплат за своїми закордонним контрактами. Це теж створює тиск на курс.
Більшість факторів сьогодні працює проти нацвалюти, і за нашими прогнозами на міжбанку сьогодні коридор по долару розшириться – в межах до 25,25-25,42 гривень.
Обсяг операцій складе до 180-220 млн доларів при здійсненні до 420-450 угод. Спекулятивні спроби «розігріти» курс у ті моменти, коли «дочки» іноземних компаній і великі імпортери будуть виходити на ринок з купівлею валюти, продовжаться.
Готівковий ринок продовжить працювати в режимі «з обороту» з середнім рівнем спреду по долару в межах 15 копійок і по євро – в межах 20-25 копійок.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,27 / 25,28
євро – 27,82 / 27,84
російський рубль – 0,3814/ 0,3818
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас