Скільки українців користуються адмінпослугами онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки українців користуються адмінпослугами онлайн

Особисті фінанси
351
Адмінпослугами в режимі онлайн користувалися лише 5% респондентів, опитаних в рамках дослідження щодо оцінки населенням України якості надання адміністративних послуг.
Про це розповіла директор Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна.
“Щодо держави у смартфоні. Все ж таки лише 5% населення вже користувалися адміністративними послугами онлайн. Це, звичайно, треба розширювати, тому що їх мало. Але при цьому не треба забувати, що згідно з нашим останнім опитуванням, взагалі інтернетом користуються в Україні 70% населення, 30% – інтернетом не користується. Причому дуже часто ці 30% – це саме ті люди, які найбільше потребують адміністративних послуг”, – розповіла Бекешкіна.
Вона вважає, що “державу в смартфоні” варто впроваджувати, але перш за все необхідно розширювати коло користувачів послуг.
Згідно з дослідженням, найчастіше опитаними респондентами використовувалися сервіси Міністерства соціальної політики — 47,4%, що пов’язано з великою кількістю звернень за послугами соціального характеру, а також – Міністерства юстиції та Державної фіскальної податкової служби – 30,3% та 22,6% відповідно.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас