В Україні запрацював Фонд енергоефективності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні запрацював Фонд енергоефективності

Енергетика
645
Фонд енергоефективності розпочав свою роботу. Відтепер кожне з понад 30 тисяч українських ОСББ може отримати грант за Програмою комплексної модернізації багатоповерхівок «Енергодім».
Про це на презентації програми «Енергодім» повідомила міністр з розвитку громад та територій України Альона Бабак.
«Раніше держава здійснювала підтримку житлового фонду через програму «теплих кредитів», яка вирішувала програму лише частково — замінити вікна чи утеплити фасад будівлі. ОСББ отримали від Фонду енергоефективності новий інструмент для комплексної енергомодернізації будинків — програму «Енергодім». Очікуємо, що до кінця 2025 року нею скористаються близько 16 тисяч ОСББ», — заявила Альона Бабак.
За словами міністра, Фонд у 2018 році отримав фінансування з державного бюджету в 1,5 мільярдів гривень, а у 2019 році — 1,3 мільярда гривень. Зокрема, програму профінансували уряд Німеччини та Європейський союз на 100 мільйонів євро.
Також Альона Бабак додала, що за п’ять років Фонд допоможе зекономити 1,5 мільярдів кубів газу та зменшити українцям більш ніж вдвічі платіжки за комунальні послуги.
Програма «Енергодім» передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності у розмірі 40% вартості прийнятих заходів та робіт для пакету «Легкий» та 50% для пакету «Комплексний». Перші 300 заявок отримають додатковий грант у розмірі 20%.
ОСББ можуть подавати заявки на участь через відділення банків-партнерів, першим з яких став державний АБ Укргазбанк.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас