Міжбанк: що "хитатиме" курс у середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: що "хитатиме" курс у середу

Валюта
1513
Середа на валютному ринку пройде зі збереженням тенденції щодо поступового зростання статистики торгів і з новими спробами похитати курс протягом дня.
На поведінку клієнтів і курс на міжбанку вплинуть:
1) Розрахунки компаній за купленими вчора на аукціоні Мінфіну ОВДП. Продано облігацій на 1,904 млрд гривень, що досить середній результат (якщо згадати не так давно обсяги 6 млрд і вище), але частину цих паперів купили нерезиденти і вони будуть продавати валюту для закриття цих операцій у гривні. Це збільшить обсяг пропозиції на торгах.
Іноземці стали трохи більш толерантнішими до спроб Мінфіну України знизити прибутковість за новими розміщеннями, бо, найімовірніше, Монетарний комітет НБУ зараз знизить облікову ставку (за нашим прогнозом – таке зниження складе 0,5-1% річних), і покупці хочуть зафіксувати ще чинну прибутковість за привабливими облігаціями на первинному ринку;
2) період купівлі “дочками” іноземних компаній валюти для репатріації дивідендів. Перша декада місяця завжди “дає хліб” спекулянтам за рахунок купівлі валюти такими компаніями. А експортери із задоволенням в ці дні притримують валюту, чим також підігрівають курс і намагаються завищити котирування;
3) поточна діяльність клієнтів і потреба закрити розрахунки за серпень з персоналом. У експортерів практично закінчилися гривневі ресурси, отримані від Держказначейства у вигляді відшкодування ПДВ, і вони активніше продають валюту для забезпечення поточної господарської діяльності. А до 7-го числа більшість клієнтів проводять свої розрахунки з персоналом за попередній місяць, і на це їм теж потрібна гривня. Дефіцит гривні стимулює зростання пропозиції валюти від експортерів і обмежує можливості імпортерів з її купівлі. Це працює на користь зміцнення нацвалюти.
За нашими прогнозами, обсяг операцій на міжбанку сьогодні складе до 250 млн доларів при вчиненні до 500-540 угод.
Готівковий ринок продовжить працювати в режимі «з обороту», але через нестабільність курсу міжбанку збільшить спред між купівлею і продажем валюти в межах 20-25 копійок по долару і до 27-35 копійок за євро.
За нашими розрахунками коридор по долару на торгах сьогодні буде в межах 25,20-25,35 гривень з новими спекулятивними спробами «розігріти» курс у ті моменти, коли “дочки” іноземних компаній будуть виходити на ринок з купівлею валюти під репатріацію дивідендів.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,24 / 25,26
євро – 27,63 / 37,64
російський рубль – 0,3767 / 0,3774
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас