США і Китай не змогли домовитися про відновлення торгових переговорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США і Китай не змогли домовитися про відновлення торгових переговорів

Світ
374
Чиновники Китаю і США не можуть узгодити терміни запланованої зустрічі з торгівлі після того, як Вашингтон відхилив прохання Пекіна відкласти мита, що набули чинності.
Про це говорять чиновники, знайомі з перебігом обговорень, передає Bloomberg.
Незважаючи на спроби президента США Дональда Трампа заспокоїти фінансові ринки і представити ситуацію так, ніби переговірники досягли прогресу, дві найбільші економіки світу поки що не досягли домовленостей з базових умов відновлення діалогу, і з обох сторони спостерігається недовіра.
Дата візиту китайських офіційних осіб в столицю США ще не призначена, хоча це необов’язково ознака того, що зустріч не відбудеться, сказали джерела. Ф’ючерси на акції США подешевшали на цих новинах.
Під час бесід за останній тиждень сторонам не вдалося досягти згоди як мінімум щодо двох моментів – прохання США окреслити низку параметрів для наступного раунду переговорів та призову Китаю відкласти введення нових мит, сказали два джерела.
Мита набули чинності 1 вересня, вказуючи, що США продовжують використовувати стратегію, яка, судячи з усього, має протилежний бажаному ефект, пише видання.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас