Придумано ефективний метод нанесення розмітки на дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Придумано ефективний метод нанесення розмітки на дороги

Світ
826
Останнім часом дорожню розмітку все частіше наносять не традиційною емаллю, а різними пластиками. Вони довговічніші, краще помітні на дорозі і простіше ремонтуються. Перший пішохідний перехід з пластика холодного нанесення в Липецьку з’явився навпроти будівлі міської адміністрації.
Існує безліч методів нанесення на асфальт пішохідної «зебри»: холодний пластик, полімерні стрічки, термопластик, кольорова плитка, асфальт з додаванням барвників і емалева фарба. У нашій країні ДСТУ передбачає три з них: термопластик і пластик холодного нанесення, а також традиційна емаль.
Дорожні відомства вибирають матеріал за двома основними критеріями: довговічність і економічність. Перевагу все частіше віддають саме пластику холодного нанесення. На відміну від термопластика, його не треба годинами прогрівати. Роботи можна проводити навіть при невеликих від’ємних температурах, а економія матеріалу досягає 20% в порівнянні з нанесенням термопластика товстим шаром.
При дотриманні технології розмітка з холодного пластику зберігається протягом 1,5 – 2 років. Щоб перехід було видно і в темний час доби, в пластик додають світловідбиваючі мікроскопічні склокульки. Хороші світловідбиваючі властивості зберігаються протягом 18 місяців. Крім того, завдяки такій “добавці” поверхня “зебри” стає шорсткою.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас