Фонд соцстраху збільшив фінансування допомоги по вагітності та пологах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд соцстраху збільшив фінансування допомоги по вагітності та пологах

Особисті фінанси
642
За сім місяців 2019 року понад 93 тис. українських жінок, що працюють, отримали фінансову допомогу по вагітності та пологах. Фонд збільшив фінансування на 14,1%, порівняно із аналогічним періодом минулого року до 2,63 млрд грн.
Про це повідомляє Фонд соціального страхування України.
За цей період Фонд надав кошти 108,1 тис. українок, що оформили листки непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами.
Такі листки видаються у загальних випадках із 30 тижнів вагітності на термін у 126 календарних днів (70 днів до пологів та 56 днів після).
Розмір допомоги від Фонду соцстрахування складає 100% середньої заробітної плати (не залежно від стажу) та надається за увесь період відпустки. Ця сума не має бути меншою за мінімальну зарплату. Особи, стаж яких менше 6 місяців за півроку до страхового випадку, отримують допомогу, розраховану з отриманого ними доходу, з якого сплачуються страхові внески.
Щоб отримати декретні від Фонду, треба оформити листок непрацездатності та передати його роботодавцю у період не пізніше, ніж 12 місяців від закінчення відпустки.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з Державним бюджетом на 2019, мінімальна зарплата складає 4173 грн/міс. або 25,13/год.
  • Сума декретних для жінок, що служать або навчаються, а також для безробітних обчислюється так: середньоденний дохід множать на кількість днів відпустки зв’язку із вагітністю та пологами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас