Милованов розповів, як Україні готуватися до світової економічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Милованов розповів, як Україні готуватися до світової економічної кризи

Казна та Політика
2069
Україні в рамках підготовки до світової економічної кризи, що насувається, необхідно збільшити обсяги торгівлі, а також налагодити співпрацю з ключовим кредитором – Міжнародним валютним фондом та іншими кредиторами, щоб мати доступ до капіталу під час кризи.
Про це сказав в ефірі одного з телеканалів міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов.
За його словами, Україна готується до настання цієї кризи у зв’язку з торговою війною між Китаєм і США.
«Що має зробити українська економіка? По-перше, нам потрібен торговий партнер-союзник, ми повинні виконати максимально умови для того, щоб збільшити обсяг торгівлі чи з ЄС, чи з іншими партнерами… По-друге, нам дійсно потрібен якір, на кшталт МВФ, тому що на нього орієнтуються багато інвесторів. Нам потрібні серйозні інвестори, які з нами будуть працювати і давати нам довгі кредитні лінії. І якщо у нас почнеться криза, то у нас буде МВФ та інші, з якими ми будемо мати довгострокові програми на тих же самих умовах, і вони дозволять нам мати доступ до капіталу під час кризи», – сказав Милованов.
Він також зазначив, що Україні необхідно вибудувати системні відносини з кредиторами і зробити економічну політику гнучкішою.
«Нам потрібно, щоб наша економічна політика – політика підтримки стала гнучкою. Щоб вона не приймалася один раз на рік, а на основі даних, які аналізуються наперед і показують, які галузі економіки треба підтримувати. Тобто, нам треба перейти на сучасний підхід до економічної політики», – підсумував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас