У Франції посилять правила використання електросамокатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Франції посилять правила використання електросамокатів

Світ
755
Влада Франції запровадила правила використання електросамокатів, сегвеїв і гіроскутерів і передбачила штрафи для порушників.
Правила з неділі діють на всій території країни. Зокрема, вони забороняють використання цих електричних транспортних засобів людьми молодше 12 років. Заборонено управляти такими засобами пересування з навушниками у вухах, так само як і розганятися швидше 20 кілометрів на годину. Брати з собою пасажирів не дозволяється.
Крім того, любителі цих модних у багатьох містах світу транспортних засобів зобов’язані їздити по велодоріжках у випадках, коли вони є. Вони не мають права виїжджати на автомобільні дороги за межами міста.
У Парижі в останні місяці приділяють пильну увагу електросамокатам, позаяк зросла кількість ДТП з їх участю.
Тому в місті ще влітку ввели ще більш жорсткі обмеження. Зокрема, на пішохідних вулицях швидкість руху на електросамокатах не повинна перевищувати вісім кілометрів на годину. Їх заборонено використовувати в парках і садах. Заборонено їздити по тротуарах, а залишати електричні самокати, сегвеї і гіроскутери дозволяється виключно на парковках для автомобілів і мотоциклів.
Порушникам правил у Франції загрожують штрафи. Так, за не надто серйозне порушення передбачений штраф в 35 євро, за порушення заборони руху по тротуарах передбачений штраф в 35 євро. Найсуворіше покарання загрожує тим, у кого швидкість електросамокатів автоматично не обмежена 20 кілометрами на годину.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас