Київ опинився серед лідерів із малої приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ опинився серед лідерів із малої приватизації

Казна та Політика
453
Київ став одним із лідерів у рейтингу міст, які найактивніше проводять малу приватизацію за допомогою електронної системи торгів «ProZorro. Продажі».
Про це повідомляє офіційний портал Києва.
“До ТОП-5 міст окрім Києва увійшли Маріуполь, Дніпро, Червоноград та Житомир. Разом усі міста України заробили понад 157 мільйонів гривень, з яких 149 мільйонів – завдяки малій приватизації”, – йдеться у повідомленні.
При створенні рейтингу враховувалися 4 напрями, за якими муніципалітети працюють у системі «ProZorro. Продажі»: мала приватизація, оренда нерухомості, продаж майна та оренда тимчасових торгових місць.
“Від початку року ми активно включилися в процес реформи держпродажів через систему «ProZorro. Продажі». На сьогодні ми вже маємо перші хороші результати – у липневих торгах за 4 об’єкти комунальної власності боролися 100 учасників. А ціни збільшуються від початкових ставок у десятки разів”, – розповів заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.
На його думку, наразі це найбільш демократична система, яка дозволяє створити активне конкурентне середовище та мінімізувати втручання у процес продажів владних структур.
За матеріалами:
Вечірній Київ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас