Міжбанк: чого чекати від ринку в День Праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чого чекати від ринку в День Праці

Валюта
771
Понеділок на валютному ринку пройде досить цікаво, хоча і не порадує обсягами угод. Справа в тому, що сьогодні на активність ринку подіє два негативны для статистики торгів фактори:
1) вихідний в США (День Праці). Американські банки не працюють сьогодні, і всі угоди по долару український ринок буде проводити ТОМом (розрахунки в гривні сьогодні, поставка долара – завтра). Це не цікаво більшості клієнтів, і вони перенесуть свої операції в доларі відразу на завтра;
2) Перший день місяця – традиційно в цей день компанії підбивають підсумки минулого звітного періоду і визначаються з новими планами. Це також знижує обсяги реальних операцій на міжбанку в такий період.
Зазвичай в цей день у спекулянтів на низьких обсягах і малоактивному ринку з’являється можливість похитати курс при здійсненні невеликих за сумами угод. І ми очікуємо періодичних сплесків курсових коливань протягом дня в ті моменти, коли спекулянти будуть намагатися розхитати котирування.
Обсяг операцій на міжбанку по дню істотно знизиться і складе до 160-180 млн доларів при здійсненні 430-470 угод.
Дещо пожвавить ринок завтрашній аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП в частині дій тих нерезидентів, хто вирішить сьогодні, незважаючи на умови ТОМ, продавати валюту під майбутні купівлі облігацій, але особливого обсягу таких угод очікувати не варто.
Готівковий ринок продовжить працювати в режимі «з обороту» з невеликим спредом між купівлею і продажем валюти в межах 15 копійок по долару і до 22-25 копійок за євро.
Ми на сьогодні прогнозуємо коридор по долару в межах 25,10-25,30 гривень з періодичними спекулятивними сплесками котирувань. Враховуючи роботу міжбанку по долару на ТОМі – більшість великих операторів переключиться сьогодні на роботу через євро, де розрахунки проходять в звичному для них форматі день-в день.
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,13 / 25,16
євро – 27,75 / 27,78
російський рубль – 0,3780 / 0,3786
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас