Суд в США зобов'язав творця Bitcoin виплатити $4 мільярди у криптовалюті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд в США зобов'язав творця Bitcoin виплатити $4 мільярди у криптовалюті

Фінтех і Картки
2864
Суд західного округу Палм-Біч у Флориді (США) зобов’язав Крейга Стівена Райта передати 410 тисяч біткоїнів родині покійного бізнес-партнера Дейва Клеймана.
При поточному курсі криптовалюти це приблизно 4 мільярди доларів, повідомляє Bloomberg.
Під час процесу суддя Брюс Рейнхард не став вивчати питання, чи дійсно Райт є творцем біткоїна під псевдонімом Сатосі Накамото, однак після суду адвокат Райта заявив, що судове рішення це підтверджує.
У ЗМІ Райта кілька разів називали одним із найімовірніших творців біткоїна. У 2015 році Wired і Gizmodo випустили матеріали, в яких стверджувалося, що під псевдонімом Сатосі Накамото насправді ховається австралієць. У 2016 році ВВС та The Economist розповіли, що Райт підписував повідомлення за допомогою цифрових підписів, створених з використанням криптографічних ключів, які належать до першої операції з біткоїнами.
У травні 2016 року австралієць підтвердив цю інформацію і заявив, що створив біткоїн разом із Дейвом Клейманом і Хелом Фінні. Проте Райт не надав переконливих доказів, тому багато експертів сумніваються в його твердженнях і причетності до створення найпопулярнішої криптовалюти світу.
Судовий розгляд між австралійцем і родиною його бізнес-партнера почався у лютому 2018 року. Брат Клеймана подав на Райта в суд, звинувативши його в привласненні біткоїнів, які вони разом із Дейвом Клейманом заробили на майнінгу.
У позові також містилася листування бізнес-партнерів. Судячи з нього, в одному з перших повідомлень від 2008 року Райт просив Клеймана допомогти із розробкою платіжної системи.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас