Уряд Швеції планує ввести новий податок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд Швеції планує ввести новий податок

Світ
721
Уряд Швеції планує ввести новий податок в цілях підвищення витрат на оборону на тлі зростання загрози з боку Росії.
Про це в суботу, 31 серпня, на спільній пресконференції повідомили голова оборонного відомства країни Петер Хультквіст і міністр фінансів Магдалена Андерссон, передає DW.
Як пише видання, додатковий фінансовий тягар буде покладено на банківський сектор.
“Прибуток чотирьох великих банків – Handelsbanken, Nordea, Swedbank і SEB – в минулому році становив 112 млрд шведських крон (10 млрд євро), що на три мільярди (277 млн ​​євро) вище, ніж в 2017 році”, – заявив Хультквіст, додавши, що профільні органи повинні упевнитися, що ці кошти підуть на цільові потреби.
“Є можливість зробити податкове навантаження на банки більш істотною, ніж вона є сьогодні”, – у свою чергу підкреслила Андерссон.
Як уточнює газета Aftonbladet, Андерсон висловила впевненість, що вже у 2022 році за цей рахунок вдасться вишукати 5 млрд крон (462 млн євро). При цьому в деталях механізм функціонування нового збору міністр поки не описала.
У свою чергу Хультквіст, наводячи аргументи на користь збільшення оборонного бюджету, послався на зростання зовнішніх загроз. Як приклад він навів, зокрема, агресію Росії проти Грузії й анексію Москвою українського Криму.
Відзначимо, що у липні влада Швеції посилила протиповітряну оборону на острові Готланд у Балтійському морі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас