S&P знизило рейтинг Аргентини до "вибіркового дефолту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизило рейтинг Аргентини до "вибіркового дефолту"

Світ
217
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s (S&P) знизило кредитний рейтинг Аргентини в іноземній і національній валютах до рівня “вибірковий дефолт” (“SD”).
Про це повідомляє ТАСС з посиланням на опубліковане повідомлення агентства.
“Аргентинський уряд 28 серпня в односторонньому порядку продовжив строки погашення короткострокових цінних паперів. За нашими критеріями, це є дефолтом”, – йдеться в повідомленні. При цьому S&P відзначає, що, “оскільки нові умови вступили в дію негайно, дефолт був ліквідований”. “Тому 30 серпня ми плануємо підвищити довгострокові рейтинги до “ССС-” і короткострокові рейтинги до “С”, – додало агентство. У середу міністр фінансів Аргентини Ернан Лакунса повідомив, що уряд ухвалив рішення почати переговори з МВФ про перепрофілювання боргу, а також відкласти строки виплати за короткостроковими облігаціями для юридичних осіб.
У травні 2018 року на тлі різкого падіння курсу національної валюти президент Аргентини Маурісіо Макрі звернувся за допомогою до МВФ. У червні фонд схвалив надання Аргентині 57 мільярдів доларів за кредитним механізмом stand-by. Підписана угода передбачала проведення низки реформ, які були спрямовані на зниження інфляції і дефіциту бюджету. До цього моменту організація перевела Аргентині 44,1 мільярда доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас