Пасажири Waymo ставлять роботам п'ять зірок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пасажири Waymo ставлять роботам п'ять зірок

Технології&Авто
425
З кінця минулого року роботаксі Waymo стали підвозити людей за гроші, ставши, по суті, першим в світі масштабним сервісом безпілотного візництва. За три літні місяці мінівени компанії здійснили понад 10 тисяч поїздок дорогами Фінікса і Сан-Франциско. Більшість пасажирів залишилися задоволеними послугами безпілотного автомобіля, але були і скарги. Результати анонімного опитування були опубліковані виданням The Information.
У 70% випадків пасажири з Фінікса поставили роботаксі Waymo максимальні п’ять зірок. У порівнянні з даними, зібраними на початку року, негативних відгуків стало менше на 10%. Тоді учасники опитування поскаржилися на брак комфорту в модифікованих мінівенах Pacifica Chrysler і на «небезпечні або дратівливі інциденти», пише Digital Trends.
Однак є і простір для поліпшень. Один з пасажирів назвав свою поїздку «некомфортабельною і такою, що вкрай лякає», хоча і не потрудився пояснити, що ж в ній було такого жахливого. Інший поскаржився на дивний маршрут, який вибрав алгоритм, і тряску.
Кількість оцінок нижче п’яти зірок в Сан-Франциско виявилася більше, ніж в Фініксі – 47%. Справа тут може бути в тому, що в цьому місті пасажирами в основному були співробітники Waymo, яких компанія попросила не стримуватися у висловлюванні своєї думки. Крім того, вулиці в Сан-Франциско вужчі, більш забиті і круті, ніж в Арізоні, і робомобілю важче їздити ними.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас