Нові флагмани Huawei вийдуть без сервісів Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові флагмани Huawei вийдуть без сервісів Google

Фондовий ринок
1134
За даними Reuters, нові флагмани Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro вийдуть на ринок без встановлених сервісів Google. Це стосується магазину додатків Play Store, пошти Gmail, пошуку та інших додатків.
Працювати смартфони будуть на безкоштовно розповсюджуваній версії Android з відкритим вихідним кодом (AOSP). Перехід на фірмову операційну систему Harmony OS, представлену зовсім недавно, поки що не планується. Відсутність Google Play на смартфонах Huawei не позбавляє користувачів можливості самостійно завантажувати та встановлювати додатки з інших місць. Головним джерелом нового контенту повинен стати фірмовий магазин AppGallery, де є найпопулярніші месенджери, багато ігор й інші сервіси.
Також не виключено, що Huawei піде шляхом Meizu, надавши користувачам можливість окремо завантажити сервіси Google на етапі активації облікового запису на смартфоні. У будь-якому випадку, працювати на пристрої всі ці програми будуть.
Представити Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro повинні у вересні або жовтні. До презентації смартфонів компанія анонсує новий фірмовий процесор Kirin 990. Про розрив відносин Huawei і Google стало відомо ще в травні. Рішення припинити співпрацю стало вимушеним заходом після виходу пакета американських санкцій щодо компанії. Вже випущених гаджетів накладені обмеження не торкнуться, а ось в плані запуску нових продуктів компанію Huawei чекають не найкращі часи.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас