В татуюваннях знайшли нову шкоду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В татуюваннях знайшли нову шкоду

Світ
2843
Ні для кого не секрет, що татуювання можуть провокувати побічні реакції, алергію, гіперчутливість, а часом пігменти малюнка навіть викликають симптоми, схожі на ознаки лімфоми і меланоми. Вчені завжди вважали, що у всьому цьому винне чорнило, що використовується при процедурі нанесення тату.
Однак група спеціалістів з Німеччини та Франції за допомогою електронного синхротрона ESRF (European Synchrotron Radiation Facility) провела дослідження, в результаті якого з’ясувала, що навіть чисті голки для тату-машинок можуть залишати в організмі металеві частинки. Як повідомляє видання Particle and Fibre Toxicology, два роки тому вчені показали, що чорнило і металеві домішки в їх складі потрапляють в лімфатичні вузли в процесі нанесення на тіло татуювання.
Причому в цьому периферичному і важливому органі імунної системи людини їх можна знайти навіть через роки після процедури. Але дослідники ніяк не могли зрозуміти, як в лімфовузли транспортуються залізо, хром і нікель, які не входили до складу вивчених чорнил.
Тоді вони вирішили перевірити голки для тату-машинок, адже саме вони на шість-вісім відсотків складаються з нікелю і на 15-20 відсотків — з хрому. У результаті виявилося, що, коли в чорнилі міститься діоксид титану (білий пігмент, який присутній в яскравих кольорах чорнила, наприклад зеленому, синьому і червоному), він зношує голку. Це обумовлено його високою щільністю і абразивними властивостями.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас