Нестабільність гривні коштувала бюджету 9 мільярдів - Рахункова палата — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нестабільність гривні коштувала бюджету 9 мільярдів - Рахункова палата

Казна та Політика
2003
За оцінкою Рахункової палати, через відхилення в бік зменшення офіційного курсу, порівняно із прогнозованим, недоотримано 9,2 млрд грн доходів.
Про це заявив Валерій Пацкан, повідомляє прес-служба Рахункової палати.
Зміцнення гривні призвело до невиконання плану доходів державного бюджету. Тому прогноз курсу гривні для розробки проекту держбюджету на 2020 рік має бути більш якісний.
Валерій Пацкан зауважив, що майже 40% обсягу доходів обраховуються з використанням курсу гривні до долара США чи євро. Він нагадав, що з початку року гривня зміцнилася до долара США на 9 %.
«Зміцнення гривні не є наслідком успіхів економіки України, чи зростання її інвестиційної привабливості», – сказав Голова Рахункової палати.
Він нагадав, що в останні роки експорт товарів і послуг та грошові перекази із-за кордону, насамперед від трудових мігрантів, є основними джерелами надходження в Україну валюти.
Голова Рахункової палати також наголосив, що в першому півріччі виникло нове за останні роки значне джерело надходження в Україну валюти – кошти нерезидентів, які продають валюту в Україні та активно скуповують облігації внутрішньої державної позики.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас