Nike, Adidas та інші компанії попросили Трампа скасувати нові мита на китайські товари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nike, Adidas та інші компанії попросили Трампа скасувати нові мита на китайські товари

Фондовий ринок
3823
Понад 200 компаній з виробництва взуття направили президенту США Дональда Трампа лист з проханням не вводити нові мита на китайські товари, які мають набрати чинності в неділю.
Про це в середу повідомила на своєму сайті телекомпанія CNN.
“Нові мита — це прихований податок, який сплачуватимуть громадяни США та їх сім’ї”, — йдеться в листі.
Відзначається, що звернення до Трампа підписали такі відомі компанії як Adidas, Nike, Crocs і Converse. Лист також було направлено міністру фінансів США Стівену Мнучіну та іншим високопосадовцям, які беруть участь в торгових переговорах з Китаєм.
Президент Асоціації дистриб’юторів і роздрібних продавців взуття США Метт Пріст висловив надію, що Трамп прислухається до думки американців та “припинить цю непотрібну торгову війну”.
Нагадаємо, Трамп 1 серпня повідомив, що з 1 вересня введе нові мита в розмірі 10% на товари з КНР вартістю 300 млрд доларів. Як він стверджував, таке рішення було прийнято в зв’язку з тим, що Пекін не виконав обіцянку збільшити закупівлі американських сільськогосподарських товарів. У відповідь Китай тимчасово припинив імпорт аграрної продукції з США і оголосив, що не виключає можливість підвищення ввізних мит на неї.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас