США попередили Україну про ризики продажу "Мотор Січі" Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США попередили Україну про ризики продажу "Мотор Січі" Китаю

Казна та Політика
2634
Остаточне рішення щодо продажу Китаю стратегічного підприємства «Мотор Січ» Україна ухвалюватиме самостійно, а США вважають за необхідне попередити всіх своїх союзників про можливі небезпеки угод з китайською стороною.
Про це заявив радник з національної безпеки США Джон Болтон на брифінгу в Києві.
«Я не буду торкатися конкретних угод і транзакцій, тому що остаточне рішення щодо цієї угоди (продажу Китаю контрольного пакета акцій «Мотор Січі» – ред.) – це суверенне право України. Ми загалом виклали наші застереження і занепокоєння щодо несправедливої і нечесної практики, яку здійснює китайська сторона, зокрема і в США… Ми це занепокоєння висловлюємо всім своїм друзям і союзникам», – сказав Болтон.
Він зауважив, що Сполучені Штати, зокрема, непокоїть практика створення заборгованості, яку застосовує китайська сторона.
«І хоча те, що вони пропонують, спершу здається доволі привабливим фінансово, згодом країни, які на це погоджуються, опиняються в борговій залежності», – констатував радник з нацбезпеки.
За словами Болтона, ще однією причиною для занепокоєння є крадіжка військових технологій. Зокрема, як приклад цього він назвав китайські літаки п’ятого покоління, які «дуже схожі на американські літаки F35».
«Якщо економіка України хоче бути самодостатньою, особливо у сфері оборони, ми на численних зустрічах з українською стороною наше занепокоєння з цього приводу й висловили», – резюмував Болтон.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас