3D-принтери з ногами самі ремонтуватимуть дороги і будівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

3D-принтери з ногами самі ремонтуватимуть дороги і будівлі

Технології&Авто
650
Три данські компанії впевнені, що проблеми інфраструктури повинні вирішуватися самі по собі – за рахунок випуску автономних 3D-принтерів. Ті, що ходять -полагодять дороги, плавають – побудують загородження для берегової лінії, а літають – утеплять будинки.
Дизайнери й інженери трьох компаній з Данії об’єдналися для проекту зі створення автономних 3D-принтерів. В рамках ініціативи Break the Grid автори вигадали три види принтерів для лагодження і збереження інфраструктури: ті, що ходять -полагодять дороги, плавають – побудують загородження для берегової лінії, а літають – утеплять будинки.
Три компанії, які вважають, що інфраструктура повинна чинити себе сама – це GXN Innovation, The Danish AM Hub і Map Architects. Поки що автономні 3D-принтери – лише тривимірні комп’ютерні моделі. Але засновник GXN Каспер Єнсен впевнений, що саме в цій сфері станеться революція: «Коли принтери зможуть дертися, їздити й літати, ми усунемо екологічні загрози по всьому світу – ефективно і недорого».
Робот для ремонту доріг, за задумом дизайнерів, не тільки сам виявить тріщини і ями, але і залатає їх революційним розчином – крім бетону, в нього входять спори цвілі, що перетворюється на кальцій, тому заплатки будуть самі відновлювати форму.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас