Як відбуватиметься процес податкової амністії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як відбуватиметься процес податкової амністії

Казна та Політика
2651
В ході податкової амністії загальна ставка складе 5%, знижена — 2,5%. З негрошових активів буде стягуватися підвищена ставка.
Про це сказав в інтерв’ю юрист Данило Гетманцев.
«Податкову амністію планується запустити в пакеті з BEPS і ратифікацією угоди про автоматичний обмін податковою інформацією. Ми припускаємо, що амністія буде платною. Загальна ставка — 5%, знижена — 2,5% при інвестуванні в облігації держпозики. Підвищена ставка буде стягуватися з декларування негрошових активів. Щоб активи були амністовані, вони повинні бути повернуті Україні в грошовій формі і розміщені на рахунках українських банків», — зазначив він.

Як заробити на безбідну старість

За словами Гетманцева, податкова амністія переслідує три мети — дати людям можливість «почати нову фінансову історію з чистого аркуша», повернути гроші в Україну і наповнити бюджет.
«Ми припускаємо, що гроші в розмірі 300 тис. грн будуть амністовані кожному — незалежно від того, подав хтось декларацію чи не подав», — сказав Гетманцев.
Він підкреслив, що амністія є добровільною, а добровільне декларування в ході податкової амністії звільнить від відповідальності за ухилення від сплати податків та фіктивне підприємництво. Від відповідальності за корупцію та розкрадання вона не звільняє.
Гетманцев відзначив, що питання податкової амністії обговорювалося з Міжнародним валютним фондом.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас