АМПУ поглибить русло Прип'яті до кордону c Білоруссю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМПУ поглибить русло Прип'яті до кордону c Білоруссю

Казна та Політика
559
Адміністрація морських портів України (АМПУ) має намір провести масштабні днопоглиблювальні роботи на українській частині річки Прип’ять: від кордону з Білоруссю до місця впадання водної артерії в Київське водосховище. Тендер вартістю 10 млн грн. з відбору підрядника для виконання робіт відомство оголосило на майданчику Prozorro 22 серпня.
У тендерній документації не уточнюється, в рамках якого проекту здійснюватиметься розчищення русла річки, що проходить повз Чорнобильську атомну станцію. Однак, як видно,мова йде про відновлення доступу білоруської сторони до Чорного моря. Меморандум про реалізацію проекту між країнами було підписано ще в грудні 2018 року.
За умовами тендеру, компанія-переможець повинна буде в 30-денний термін (ймовірно, вже в 2020 році) провести днопоглиблювальні роботи на 18-кілометровій ділянці річки. Сумарна протяжність водного шляху від кордону з Білоруссю становить 65 кілометрів.
За підсумками робіт русло повинно мати глибину не менше 160 см і ширину 35 метрів. За розрахунками відомства, цього вистачить, щоб забезпечити двосторонній прохід суден.
У тендерній документації також зазначено, що середньорічна тривалість навігації по Прип’яті складе 244 дні. Підрядник повинен буде самостійно оформити перепустки в 30-кілометрову зону відчуження для всіх співробітників.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас