Фінляндія допоможе Україні створити Фонд зелених інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінляндія допоможе Україні створити Фонд зелених інвестицій

Енергетика
298
В Україні планують розробити концепт нового фінансового інструменту – Фонду зелених інвестицій (“GIF UA”). Впровадженням цих інвестицій буде займатися Держенергоефективності, Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) та експерти фінсько-українського трастового фонду, повідомляється на Урядовому порталі.
Як зазначається, меморандум про співпрацю між Україною та Фінляндією був укладений ще в 2017 році.
“Уже був заснований і працює фінсько-український трастовий фонд, який фінансує підготовку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) для “зелених” проектів”, – йдеться в повідомленні.
Створення “GIF UA” дозволить забезпечити співфінансування нових проектів “зеленої” енергетики, усунути основні бар’єри в реалізації цих проектів (відсутність застави, попит на власний капітал і т.д.).
Концепція фонду буде включати інвестиційну стратегію, організаційну структуру роботи і концепції управління, джерела для залучення фінансових ресурсів.
Крім цього, брати участь в діяльності фонду зможуть вітчизняні та міжнародні фінансові установи.
“Наша мета – заснувати в Україні надійний фінансовий інструмент фінансування проектів на кшталт “Green Investment Group” в Великобританії, “DEG” в Німеччині”, – сказав голова Держенергоефективності Сергій Савчук.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас