Мінрегіон профінансує капремонт сільських доріг на півмільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон профінансує капремонт сільських доріг на півмільярда гривень

Казна та Політика
234
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) в поточному році профінансує 500 об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури в громадах, зокрема, ремонт сільських і селищних вулиць, доріг і мостів, на суму понад 435 мільйонів гривень.
Про це повідомляє міністерство, посилаючись на заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Льва Парцхаладзе.
Зазначається, що в 2019 році в державному бюджеті передбачено 2,1 мільярда гривень субвенцій на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад (ОТГ). Цього року Мінрегіон як розпорядник цих коштів затвердив фінансування понад 2700 проектів у різних регіонах України.

Картки для водіїв

За інформацією Парцхаладзе, з них – 500 об’єктів дорожньо-транспортної інфраструктури в об’єднаних територіальних громадах на суму понад 435 млн грн, що передбачає капітальний ремонт сільських і селищних вулиць (тротуарів і проїжджої частини), доріг, мостів тощо. “Півтисячі проектів дорожньо-транспортної сфери цьогоріч будуть реалізовані в об’єднаних територіальних громадах по всій Україні завдяки субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ. Це точкові ремонти вулиць, мостів, доріг в різних селах і селищах України”, – цитує прес-служба Парцхаладзе.

Довідка Finance.ua

  • З 1 вересня минулого року набрали чинності нові державні будівельні норми з проектування вулиць і доріг в населених пунктах.
  • Серед нововведень – можливість звуження ширини смуг руху на дорогах, обов’язкове встановлення спеціальних захисних огороджень на зупинках громадського транспорту, обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих переходах, обов’язкове облаштування велодоріжок і велосмуг та інші зміни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас