«Північний потік-2» готовий вже на 75% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Північний потік-2» готовий вже на 75%

Енергетика
571
Російський морський газопровід, який Газпром прокладає в обхід газотранспортної системи України — «Північний потік-2» — готовий вже на три чверті.
Про це повідомляє «дочка» Газпрому — компанія Nord Stream 2 AG.
«Дном Балтійського моря у водах Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччини прокладено вже 1855 кілометрів газопроводу «Північний потік-2». Це 75% від загальної протяжності двох ниток газопроводу», — повідомляє прес-служба російської компанії.
Зокрема, там відзначають, що будівництво газопроводу повністю завершили у водах Німеччини та Фінляндії. Наразі роботи з прокладання труб тривають в територіальних водах Росії, а також на суші у Росії та Німеччині.
Зазначимо, що російський трубопровід, окрім Росії, Фінляндії, Швеції та Німеччини має пролягати ще й у водах Данії, проте ця країна наразі залишається єдиною, яка не надала відповідного дозволу на будівництво Росії, через що запуск трубопроводу, найімовірніше, відкладеться. Втрати Газпрому від такої затримки експерти оцінюють у 660 мільйонів євро.
Нагадаємо, що наразі російський газ до Європи постачається через газотранспортну систему України в межах контракту, який завершується 31 грудня 2019 року. Нового контракту на транзит Україна та Росія досі не уклали. Послуги транзиту російського газу до ЄС щороку приносять Україні по 3 мільярди доларів.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас