Міжбанк: чекаємо на інтригу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: чекаємо на інтригу

Валюта
4164
Цього вівторка ситуація на валютному ринку складеться досить цікаво і з елементами інтриги. За нашими розрахунками, статистика торгів зросте до 340-390 млн доларів при укладенні до 530-610 угод.
На активність ринку і поведінку курсу протягом сесії істотно вплинуть такі фактори:
1) Зарахування долара клієнтам відразу за кілька днів (за п’ятницю, понеділок і в режимі он-лайн за сам вівторок). Експортерам треба закривати свої зобов’язання в гривні по фінансуванню поточної діяльності і значну частину зарахованої валюти буде відразу продано;
2) Сьогоднішній аукціон Мінфіну з продажу ОВДП. Пропонується облігацій за номіналом на 3 млрд гривень і частина іноземців, що беруть участь в ньому – продаватимуть валюту для цих купівель;
3) Наближення кінця місяця і початок основного періоду виплат відшкодувань ПДВ. Якщо перші два з перелічених нами на початку статті фактори більше працювали на зміцнення гривні, то пункт 3 – працює проти нацвалюти. Як тільки експортери отримають великі суми від держави – бажання продавати валюту у них почне знижуватися, а заливання ринку гривневою ліквідністю за рахунок тих же виплат відшкодувань ПДВ – створює можливість спекулятивного розгойдування курсу і створення штучних перекосів попиту і пропозиції на міжбанку.
Як і минулої п’ятниці – протистояння інтересів великих експортерів та імпортерів сьогодні продовжиться, а спекулянти будуть працювати як «в дві сторони», так і намагатися підлаштовуючись під дії великих гравців – по можливості погойдати курс протягом сесії.
Особливого ​​надлишку пропозиції валюти на міжбанку ми сьогодні не очікуємо (аукціон всього на 3 млрд гривень за номіналом, а це лише близько 120 млн доларів), але як і всі попередні дні – при надлишку пропозиції долара на торгах НБУ вийде з його викупом через Matching.
За рахунок дій спекулянтів, нерезидентів і найбільших клієнтів експортерів і імпортерів – ми на вівторок прогнозуємо розширення коридору по долару в межах 25,05-25,30 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,09 / 25,12
євро – 27,77 / 27,78
російський рубль – 0,379 / 0,380
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас