В ЄС підготували план введення мит на американські товари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС підготували план введення мит на американські товари

Світ
884
Європейські чиновники підготували агресивний план, спрямований на протидію торговельній політиці США, а також і найбільшим американським технологічним компаніям, включаючи Google, Apple, Amazon і Facebook.
Про це пише Politico з посиланням на 173-сторінковий документ, яким володіє видання.
Згідно з документом, Європа повинна активніше відстоювати свої інтереси в торговельній війні з американським лідером Дональдом Трампом. План, зокрема, передбачає можливість вводити в односторонньому порядку мита на американські товари.
Чиновники пропонують Урсулі фон дер Ляйєн, яка очолить Єврокомісію, створити Європейський фонд майбутнього для інвестицій понад 100 млрд доларів у пакети акцій європейських компаній з високим потенціалом. Метою цього проекту є створення умови для конкуренції з американськими технологічними гігантами.
Як наголошується в документі, найбільші американські технологічні компанії – з ринковою капіталізацією, яка зараз іноді перевищує 1 трильйон доларів, – у 100 разів дорожче, ніж найбільші європейські технологічні компанії, такі як музичний сервіс Spotify.
На додаток до американських компаній називаються також китайські гіганти Baidu, Alibaba і Tencent. “У Європі таких компаній немає”, – наголошується в документі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас