МВФ планує зняти вікові обмеження для директора — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ планує зняти вікові обмеження для директора

Світ
404
Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) рекомендувала зняти вікові обмеження для посади директора-розпорядника.
Про це повідомляє прес-служба МВФ.
За інформацією Фонду, з 1951 року Регламент МВФ не допускає призначення на посаду директора-розпорядника кандидатів у віці 65 років і старших, а також не дозволяє директору-розпоряднику залишатися на цій посаді після 70 років.
“Скасування вікового обмеження приведе умови призначення директора-розпорядника у відповідність з умовами призначення членів Виконавчої ради МВФ, головою якої є директор-розпорядник, а також президента Групи організацій Світового банку, що не передбачають вікових обмежень”, – говориться в повідомленні.
Раді керівників МВФ, яка представляє 189 держав, які є членами МВФ, відповідно до їх часток голосів, пропонується проголосувати за цю пропозицію. Для ухвалення цієї пропозиції потрібна проста більшість поданих голосів за участю в голосуванні більшості керівників, що мають дві третини від загальної кількості голосів. Голосування заплановане на період з 21 серпня по 4 вересня.
Виконавча рада МВФ зараз проводить відбір наступника директора-розпорядника Крістін Лагард, яка іде у відставку 12 вересня. Термін висунення кандидатів на цю посаду спливає 6 вересня 2019 року. У МВФ мають намір завершити процес відбору до 4 жовтня.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас