Вчені з Шотландії створили «штучний язик» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені з Шотландії створили «штучний язик»

Технології&Авто
370
Іноді розуміння, що замість 18-річного односолодового віскі вам підсунули молодий напій, приходить в момент, коли склянка вже наполовину порожня. Але тепер вчені розробили спеціальний «штучний язик», яка може залишити таке шахрайство в минулому.
Як пише The Guardian, команда з Шотландії стверджує, що їхній пристрій здатний розрізнити безліч видів солоду.
А це, за словами розробників, може допомогти миттю розібратися з підробками. «Можна натренувати конкретний «язик», яке на смак конкретне віскі. Таким чином, коли з’являється фальшивка, він може вказати на це. А при перевірці справжнього напою він підтвердить його справжність», – сказав один з авторів винаходу з Університету Глазго Аласдар Кларк.
Він додав, що технологію можна вбудувати в портативний пристрій і застосовувати в дуже широкому спектрі випадків. Наприклад, щоб виявляти отрути або відстежувати екологічний стан водойм. «Спочатку ми думали більше про застосування на виробничих лініях, наприклад, для контролю якості. Якщо ви компанія з виробництва яблучного соку, це допоможе вам переконатися, що у вівторок ви робили такий самий сік, як тиждень тому», – пояснив Кларк.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас