McKinsey побачила ознаки нової боргової кризи в Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

McKinsey побачила ознаки нової боргової кризи в Азії

Світ
764
Через понад 20 років після боргової кризи в Азії міжнародна консалтингова компанія McKinsey & Co. попереджає про “зловісні” ознаки нових труднощів.
Про це пише Bloomberg.
Зростання заборгованості, складності з її погашенням, вразливість банків і тіньові практики в банківській системі – ось деякі з проблем, означених McKinsey в серпневій доповіді.
Чи достатньо цих факторів для того, щоб спровокувати нову кризу, поки неясно, але влада і бізнес повинні відстежувати загрози, пишуть автори доповіді.
Застереження McKinsey прозвучало на тлі уповільнення глобальної економіки, яке негативно впливає на прибуток азіатських компаній, в той час як торгова війна між США і Китаєм підсилює неприйняття ризику з боку інвесторів ринку боргу.
Проте інвестменеджери відзначають поліпшення кредитних метрик емітентів доларових облігацій в Азії за останні роки, а Moody’s Investors Service минулого тижня висловило припущення, що більшість країн регіону будуть в змозі компенсувати наслідки уповільнення глобальної економіки за допомогою монетарних і бюджетних заходів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас