Міжбанк: компанії продовжать прискорюватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: компанії продовжать прискорюватися

Валюта
1765
У середу на валютному ринку очікується підвищення котирувань в порівнянні з початком тижня, а самі торги пройдуть досить активно. Але з драйверами ринку за ступенем їх впливу на поведінку учасників міжбанку відбудуться зміни.
По-перше – фактор бюджетних платежів у клієнтів почне все менше впливати на курс. Основна частина компаній вже закрили свої борги за податками і їм немає вже потреби продавати валюту у великих обсягах під ці операції. Це знизить загальну суму пропозиції на міжбанку і спрацює на зростання котирувань.
По-друге – результати вчорашнього аукціону з розміщення ОВДП виявилися дуже скромними. Продали всього облігацій на суму 1,072 млрд гривень, і ця сума не надто вплине на розклад сил на міжбанку з точки зору ресурсної бази. Тому чекати величезного припливу і продажу валюти сьогодні на торгах – не варто. Більш того, ті деякі нерезиденти, хто ще сьогодні буде продавати валюту під розрахунки за облігації – постараються скористатися ситуацією і намагатимуться підняти курс якнайвище.
Таким чином, найбільший вплив на ринок надасть третій фактор – активізація клієнтів за своїми господарськими операціями перед майбутніми триденними святами. Компанії продовжать прискорюватися в частині розрахунків по своїй поточній діяльності, щоб завершити основні розрахунки не пізніше четверга, бо в п’ятницю ділова активність вже різко знизиться. Тому тимчасовий цейтнот простимулює зростання обсягів валютних операцій бізнесу сьогодні і завтра.
Фактор ліквідності сьогодні не буде особливо впливати на ринок, бо коррахунки банків фактично майже не змінилися і залишилися в межах близько 43,5 млрд на ранок 21 серпня. Потреба в гривні у бізнесу зберігається, але вона сьогодні не критична, що спрацює проти нацвалюти.
Спекулянти продовжать працювати «в дві сторони», але постараються спільно з експортерами та нерезидентами при найменшій можливості розхитати курс продажу долара до мети в 25,30-25,35 гривень.
При ситуативному надлишку пропозиції долара на торгах (у що сьогодні нам не віриться) – на торги вийде Нацбанк з викупом валюти через Matching.
На середу прогнозуємо статистику торгів в межах 380-410 млн доларів при здійсненні до 560 угод і коридор по долару 25,15-25,35 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після закриття ринку:
долар США – 25,15 / 25,18
євро – 27,87 / 27,90
російський рубль – 0,3770 / 0,3779
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас