Радник Зеленського пропонує розділити Нафтогаз і Укрзалізницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Радник Зеленського пропонує розділити Нафтогаз і Укрзалізницю

Фондовий ринок
1076
Великі держкомпанії, які є монополістами, потрібно розділяти на частини і продавати.
Таку заяву зробив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, позаштатний радник Президента Володимира Зеленського Олег Устенко в інтерв’ю “Радіо НВ”.
«Як можна спробувати зрушити наше судно з тієї мілини, на якій воно зараз знаходиться? Розвиток конкуренції, демонополізація економіки … Ті монстри, які існують, повинні бути вбиті і розчленовані. Я маю на увазі НАК Нафтогаз, Укрзалізницю. Ті монстри, які заважають жити і дихати не дають, типу Державної продовольчо-зернової корпорації (ДПЗКУ), Укрспирту… повинні просто піти», — зазначив він.
На думку Устенка, Укрспирт «повинен бути повністю приватизований». Він додав, що в ДПЗКУ «смислового навантаження в принципі не існує».
Радник Зеленського вважає, що Укрзалізницю потрібно розділити і продати, залишивши в руках держави «стратегічні речі і не дуже цікаві для бізнесу».
«Я не сприймаю всі ці розмови, що „не смійте говорити про приватизацію, коли ми знаходимося внизу піку економічного циклу“. Це правда, але, по-перше, ніхто не сказав, що завтра в світі буде усміхнена ситуація для всіх ринків і для України зокрема. Там теж є загрози і серйозні ризики. Але що для нас краще: чекати, коли ситуація на ринку стане кращою і ми тоді продамо і отримаємо більше грошей, але при цьому кілька років будемо продовжувати закривати очі на те, що вимивається наш державний ресурс?» — заявив Устенко.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас