Експерти прогнозують кризу ринку запчастин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти прогнозують кризу ринку запчастин

Технології&Авто
1783
Згідно з прогнозом компанії Deloitte, в найближчі роки багато виробників запчастин можуть пережити кризу. Причин кілька, починаючи з падіння попиту на нові автомобілі і закінчуючи збільшенням цін на сировину.
Виробники запчастин стикаються з постійним зростанням вартості сировини. Це впливає на вартість кінцевого продукту – автомобілів. Також виробникам доводиться більше платити за розробки. Цього не уникнути. Якщо не вкладати кошти в розробки, то тоді швидко відстанеш від конкурентів.
На виробників автокомпонентів впливають і інші процеси, серед яких можна назвати ввізні мита і торгові війни між різними країнами.
Експерти вважають, що не виключено падіння попиту на автомобілі в багатьох країнах. В Україні, наприклад, попит на вживані авто в рази більший, ніж на нові машини. Така ж тенденція спостерігається в багатьох інших країнах.

Карти для водіїв

В результаті всього цього очікується падіння попиту на запчастини. Наприклад, експерти прогнозують, що протягом найближчих п’яти років попит на трансмісії і осі знизиться від 6 до 10%.
Натомість у виграші будуть компанії, що випускають компоненти, особливо електромотори і батареї, для електромобілів, а також займаються розробкою і виробництвом автономних систем водіння і систем допомоги водієві.
Раніше повідомлялося, що в кінці червня – на початку серпня фактично припинилося ввезення автомобільних запчастин в Україні. Причина – постачальникам тепер потрібно документально доводити, що вони не вироблені в Росії, що зробити дуже проблематично, враховуючи кількість товару.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас