Міжбанк: вівторок обіцяє бути вдалим для нацвалюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: вівторок обіцяє бути вдалим для нацвалюти

Валюта
998
Вівторок на валютному ринку пройде набагато динамічніше порівняно з вчорашнім днем. Основні мотиватори поведінки учасників міжбанку збережуться, але статистика операцій зросте. Отже, ось що вплине на курс 20 серпня:
1) Піковий день бюджетних платежів у клієнтів. Строки фактично вийшли, і тим компаніям, хто ще не розрахувався з державою, дуже потрібна гривня для закриття своїх боргів з податків. Вони будуть активно продавати валюту, що спрацює на користь гривні;
2) Аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП. Сьогодні відбудеться черговий аукціон з розміщення гривневих облігацій, і ті нерезиденти, хто в ньому беруть участь – продовжать заводити і продавати валюту під ці операції. Це також спрацює на користь зміцнення гривні. Щоправда, частину гривні ці ж нерезиденти й інші учасники аукціону отримають за рахунок погашення раніше випущених облігацій, так що дуже вже величезного напливу валюти з їхнього боку “Мінфін” не очікує.
3) Активізація клієнтів перед майбутніми триденними вихідними. Компанії будуть прискорюватися в частині розрахунків за своєю поточною діяльністю, щоб завершити основні операції не пізніше середи-четверга. У п’ятницю вже активної роботи не буде. Це простимулює зростання обсягів валютних операцій в період 20-22 серпня.
На користь нацвалюти спрацює і падіння коррахунків банків. Вони знизилися відразу на 9,5 млрд гривень – до 43,3 млрд на ранок 20 серпня. Таке падіння ліквідності в банках пов’язано з перерахуваннями клієнтами своїх податкових платежів на рахунки Держказначейства. Відчувається дефіцит гривні, що також спрацює на користь нацвалюти на валютному міжбанку.
Спекулянти продовжать працювати «в дві сторони». А при надлишку пропозиції долара на торгах – ми побачимо НБУ з його викупом через Matching.
За рахунок ефекту днів бюджетних проплат у клієнтів і проведення аукціону з розміщення ОВДП – ми сьогодні прогнозуємо зростання обсягів торгів в межах до 410 млн доларів при здійсненні до 520- 560 угод і коридор по долару 25,05-25,20 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 25,12 / 25,15
євро – 27,87 / 27,88
російський рубль – 0,375 / 0, 376
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас