Трамп відмовився від бізнесу з Huawei — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп відмовився від бізнесу з Huawei

Фондовий ринок
611
Президент США заявив, що не хоче, щоб Штати вели справи з китайською Huawei, навіть якщо адміністрація зважила питання про продовження пільгового періоду для компанії.
Дональд Трамп пояснив журналістам свою позицію «міркуваннями національної безпеки», передає Reuters.
«Зараз стає все більш імовірним, що ми не збираємося вести бізнес (з Huawei – ред.). Я взагалі не хочу вести бізнес, тому що це загроза національній безпеці, і я вважаю, що ЗМІ подають це трохи інакше», – сказав президент США.
Однак Трамп додав, що певна частина бізнесу Huawei все ж таки може бути звільнена від широкої заборони, хоча це і буде «дуже складно». Він не уточнив, чи продовжить його адміністрація «тимчасову ліцензію».
Перед цим директор Національної економічної ради Ларрі Кудлоу заявив, що Міністерство торгівлі продовжить процес ліцензування Huawei на три місяці в знак «сумлінності» на тлі більш широких торговельних переговорів з Китаєм.

Довідка Finance.ua:

  • У травні 2019 року Трамп підписав указ, який забороняє американським компаніям використовувати телеком-обладнання, яке загрожує безпеці країни. Документ блокує купівлю американськими компаніями устаткування. Huawei і її підрозділи були внесені в чорний список Міністерства торгівлі США – Entity List.
  • Минулого тижня США заборонили держструктурам користуватися технікою Huawei і ZTE. Агентство Reuters повідомляло, що тимчасову ліцензію Huawei продовжать на 90 днів.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас