Японці створили готель-капсулу, здатний захистити від цунамі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці створили готель-капсулу, здатний захистити від цунамі

Світ
706
У японському місті Сасебо (острів Кюсю) відкрився перший готель-капсула на воді, який здатний захистити своїх клієнтів від цунамі. Футуристичний сферичний готель з’явився в тематичному голландському парку Huis Ten Bosch в префектурі Нагасакі.
В одній капсулі площею 28 кв.м. можуть розміститися дві або три людини. Перший поверх спроектований як житлова каюта, а другий рівень – це оглядового скляний купол, розташувавшись під яким можна милуватися нічним небом, перебуваючи посеред моря. Також в готелі є всі необхідні зручності – телевізор, ліжко, душова кабіна і туалет.
Після реєстрації в курортному парку Huis Ten Bosch туристи заселяються в капсулу, щоб відправитися за шестикілометровим маршрутом на безлюдний острів в бухті Омура поруч з містом Сайкай. На острові площею 39 000 кв.м відкриються кілька атракціонів з технологією доповненої реальності.
Але незважаючи на всі ці інновації, головною родзинкою розробки є те, що сферичний готель-капсула здатний захистити своїх гостей від цунамі. Це важлива особливість, враховуючи високу сейсмічну небезпеку в Японії. У разі високих хвиль готель просто піднімається на них. Вартість проживання в одній капсулі – від 470 до 936 доларів США.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас