"Космічний інтернет": стартап обігнав проекти Маска і Безоса — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Космічний інтернет": стартап обігнав проекти Маска і Безоса

Світ
1404
Британський стартап OneWeb отримав пріоритет на дозвіл Міжнародного союзу електрозв’язку (ITU) на використання частот для радіозв’язку між супутниками для космічної мережі широкосмугового інтернет-зв’язку.
Про це повідомляє Сегодня з посиланням на західні ЗМІ.
В отриманні доступу до частот OneWeb обігнав компанії відомих мільярдерів Ілона Маска і Джеффа Безоса, які змагаються за першу комерційну супутникову інтернет-мережу, зазначає видання Observer.
Така мережа дозволить отримати доступ до інтернету навіть в тих місцях, де проводити наземний зв’язок занадто витратно. Для цього компанії планують запустити на орбіту тисячі невеликих супутників.
Після виділення спектра частот OneWeb інші компанії будуть піклуватися, щоб їх сигнал не перетинався з сигналами OneWeb, відзначає видання.
OneWeb вивів на орбіту шість супутників розміром з пральну машину і продемонстрував ITU здатність їх скоординованої роботи протягом 90 днів. Компанія планує запустити ще 30 супутників до кінця 2019 року. Водночас проект компанії Маска Starlink планує вивести на орбіту 12 000 невеликих супутників. Проект компанії Amazon, що надежить Безосу, – Kuiper – перебуває на більш ранній стадії, пише LA Times.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас