Обсяг криптовалютних кредитів зріс до $4,7 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг криптовалютних кредитів зріс до $4,7 млрд

Фінтех і Картки
332
За 18 місяців в секторі криптовалютного кредитування було видано кредитів на загальну суму в $4,7 млрд.
Про це свідчать дані дослідницької компанії Graychain.
Водночас, як відзначає видання, середня процентна ставка залишається досить низькою – на рівні 1,83%. Таким чином, річні доходи кредиторів склали близько $86 млн.
Протягом досліджуваного періоду було видано близько 244 тисячі позик, більша частина яких припадає на Genesis і Celsius (65%). При цьому в Graychain підкреслили, що майже 100% кредитів на поточний момент передбачають заставу активу, проте це, на думку експертів, незабаром зміниться, а позики видаватимуть під перспективу прибутковості.
Одночасно з цим кількість позик зростає швидше, ніж їх сукупна вартість і кількість адрес: це говорить на користь того, що кредитами почали користуватися роздрібні інвестори.
Варто відзначити, що венчурні кола також високо оцінили потенціал сектору криптовалютного кредитування. Так, стартап BlockFi вже залучив близько $78,3 мільйона від Fidelity Investments, Galaxy Digital, Akuna Capital і інших впливових гравців ринку.
Криптовалютний банк Galaxy Digital при цьому вирішив інвестувати в ще один подібний сервіс DrawBridge Lending, який обіцяє клієнтам кредити без маржин-колів за заставами.
Примітно, що сектор пережив бум і в Китаї. Так, всього за п’ять місяців (осінь/зима 2018 року – початок 2019 року) китайські криптовалютні фонди видали кредитів на $60 млн під заставне забезпечення в біткойні, Ethereum, EOS, Litecoin і Tether USD (USDT), проте за ставкою в 7%.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас