Українцям готують індивідуальне декларування доходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям готують індивідуальне декларування доходів

Казна та Політика
14484
Українцям хочуть ввести посімейне декларування доходів. Уряд вважає, що така система буде більш ефективною, ніж нинішня система оподаткування.
Про цю новину в інтерв’ю розповів нардеп від партії “Слуга народу” Данило Гетьманцев. Саме його вважають одним з головних претендентів на місце керівника парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.
За його словами, обов’язкове декларування доходів запровадять через декілька років після податкової амністії і добровільного декларування.
“Ми повинні спочатку виключити можливість ухилення від оподаткування великого бізнесу і олігархату з використанням низькоподаткових юрисдикцій. Друге – ввести таку форму декларування, яке буде вигіднішою для платників податків”, – повідомив Гетьманцев.
Політик заявив, що тоді українці не лише самостійно будуть декларувати доходи, але і в межах своєї сім’ї, тобто сплачувати податок за всю родину.
“Якщо, наприклад, у вас є утриманці або пільговики, це все повинно враховуватися в рахунок зменшення сукупного оподатковуваного доходу”, – сказав депутат.
Податкову декларацію першочергово буде формувати податкова служба з тих джерел інформації, які вона має (про зарплату людини, про майно тощо), і направляти в електронному вигляді платнику податків.
За матеріалами:
znaj.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас