Українські міста недоотримали близько 10 млрд гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські міста недоотримали близько 10 млрд гривень

Казна та Політика
384
Члени Асоціації міст України скаржаться, що уряд затягує виділення двох субвенцій на загальну суму близько 10 мільярдів гривень на регіональний розвиток та розбудову соціально-економічної інфраструктури. Там вважають, що про затримку попрохав голова Офісу президента Андрій Богдан.
Про це повідомляють міські голови низки українських міст.
Зокрема, міста не отримують близько 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток, яку, за словами керівника Асоціації українських міст Олександра Слобожана, уряд погодив ще 10 липня.
«З цієї суми 1,4 млрд припадає на малі міста. Вже місяць кошти не надходять своїм законним реципієнтам», — повідомив Слобожан.
Також міські голови скаржаться, що через затримку у надходженні державних субвенцій у містах не можуть вчасно завершити ремонти шкіл, парків та іншої інфраструктури.
Водночас керівник Львівської обласної адміністрації Олександр Ганущин опублікував текст листа голови Офісу президента Андрія Богдана, у якому той просить прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана призупинити виділення коштів на міста «до ухвалення остаточного рішення нового уряду».
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас