Суд знову заборонив забудовнику проводити роботи в Протасовому Яру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд знову заборонив забудовнику проводити роботи в Протасовому Яру

Казна та Політика
542
Громада Протасового Яру виграла суд у забудовника ТОВ “Дайтона груп”, якому тепер заборонено проводити будь-які роботи на території Яру.
Про це сказав Роман Ратушний, голова ініціативної групи “Захистимо Протасов Яр” в ефірі “Громадського радіо”.
“Сьогодні розглядалася апеляція на ухвалу рішення Окружного адміністративного суду Києва. Цією ухвалою суддя Чудак зупинила дію припису, який забороняв дніпровському забудовнику ТОВ “Дайтона груп” проводити будівельні та підготовчі роботи до усунення порушень. Проект будівництва не відповідав містобудівним умовам та обмеженням, які забудовник сам отримував через суд рік тому. Місто відмовлялося видавати містобудівні умови та обмеження…” – повідомив він.
Це дає громаді Протасового Яру, яка з цією забудовою бореться, час для того, щоб далі більш якісно і ефективно діяти у правовому полі, зокрема, скасувати дозвіл на будівництво, про що вже були подані відповідні позови, а також визнати недійсними договори оренди-суборенди земельної ділянки”.
Суд відновив дію припису Державної архітектурно-будівельної інспекції про заборону підготовчих та будівельних робіт до усунення порушень.
2 травня на вулиці Протасів Яр у Києві відбувся стихійний мітинг проти забудови Протасового Яру. У той день представники забудовника зрізали кілька дерев та почали встановлювати бетонні плити навколо території майбутнього будівництва. В акції взяли участь близько 100 людей.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас